Workshop Afscheidsfotografie 3x Afscheid in Scène

Op 25 AUGUSTUS 2024 starten we met de Asverstrooiing

Jouw portfolio is je gouden ticket

Laat je fotografie kunsten zien om klanten te verleiden, ZONDER gedoe om toestemming. 

1) Wil je vernieuwende uitvaartfoto’s tonen op je website en socials?

2) Wil jij foto’s zonder gedoe rond toestemming vragen en met respect naar nabestaanden?

3) Wil jij weten hoe je een compleet verhaal vastlegt, ongeacht de situatie?

4) Kijk en leer je graag hoe anderen te werk gaan?

Dan is dit je gouden ticket! Neem de kans en kom fotograferen tijdens de afscheid in scène op de volgende data en locaties:

25 augustus 2024 – Lelystad

Stap aan boord van het prachtige Zeilschip Bounty voor een dag vol bijzondere momenten. We organiseren een asverstrooiing op het IJsselmeer, compleet met indrukwekkende rituelen die je kunt vastleggen. Deze dag biedt een unieke gelegenheid om de emotionele en serene sfeer van een asverstrooiing te ervaren.

 oktober 2024 – Bergschenhoek

Prachtige buiten locatie, niet alleen om zeer aantrekkelijke foto’s te maken, vooral om te tonen wat er allemaal mogelijk is wanneer er buiten de begaande paden wordt gedacht. Dit zijn namelijk je klanten: nabestaanden en uitvaartverzorgers die kiezen voor unieke uitvaartrituelen. Deze keuzes  laten zien hoe het leven gevierd kan worden. 

2024 Boxtel

Beweeg in een bijzondere afscheid situatie en oefen zonder enig gevaar en vermijd risico’s.

We wensen dat alle families en uitvaartbedrijven kunnen zien wat de meerwaarde is van emotionele foto’s.

Respecteer de gevoelens van na(ast)bestaanden en bescherm je reputatie als fotograaf. Met deze workshop vul je je portfolio met beelden die juridisch en ethisch verantwoord zijn. 

We helpen jou, startende en gevestigde afscheidsfotograaf, graag om bijzonder werk te maken waar je vrij en veilig mee naar buiten mag treden: geheel AVG -proof!

Samen creëren we draagkracht voor ons geweldige vak & ontmoet je collega fotografen.

We garanderen een onvergetelijke ervaring op iedere workshop-dag, want we werken enkel op TOP locaties. 

 


Creëer  foto’s voor je portfolio t.w.v. €1750,- 


 

 


Op 25 augustus 2024

Vaar je mee op Zeilschip Bounty

Een afscheid in scène op dit monumentaal zeilschip zal zorgen voor bijzondere foto’s. De rituelen die horen bij het as verstrooien zijn niet alledaags, dus je zult gegarandeerd ook wat opsteken. Deze ervaring geeft je verhalen om bij je berichten op je social mediakanalen te plaatsen.  

We bieden jou samen met een gast die je meeneemt een bijzondere ervaring. Jouw meegebrachte gast zal tevens figureren en/of helpen bij het uitstrooien. Tijdens de eerdere workshops ‘Boostcamp’ en ‘Verhoog je Fotoskills’ in ’22 en ’23 werd er ‘gesmeekt’ of er vaker van dit soort dagen georganiseerd konden worden.  Iedereen sprak over het WAUW effect. Kom het ook ervaren door er bij te zijn en mee te maken. 

WEES ER SNEL BIJ: Er zijn slechts 10 plekken voor fotografen beschikbaar. Zo kunnen we elkaar de ruimte geven en blijft het exclusief. 

 

Hoe Werkt Het?

  1. Inschrijven: Meld je aan voor de workshop en ontdek de kracht van het vastleggen van unieke uitvaarten en rituelen.
  2. Gast: Bij je inschrijving koop je tegelijk een toegangskaart voor een gast die als figurant zal optreden, zodat we voldoende deelnemers hebben en iedereen de ruimte krijgt om te fotograferen. (Bij onvoldoende deelname gaat het feest niet door.)
  3. Vastleggen: Maak de mooiste foto’s van bijzondere ceremonies en verrijk je portfolio met unieke en emotionele beelden.

 


Jouw investering: € 327, – (2 personen)

Lees vooral verder wat dat betekent


Waarom Deelnemen aan Onze Workshops?

  • Unieke Uitvaarten en Rituelen: Krijg de kans om bijzondere en onconventionele uitvaarten vast te leggen. Onze klanten kiezen juist voor ceremonies die afwijken van de traditionele paden, waardoor je unieke beelden kunt creëren.
  • Buitengewone Locaties: Werk op prachtige buitenlocaties die een extra dimensie toevoegen aan je fotografie en de sfeer van de ceremonie versterken.
  • Inzicht in Vernieuwing: Uitvaartondernemers merken dat nabestaanden steeds meer openstaan voor vernieuwende invullingen van uitvaarten. Als afscheidsfotograaf kun jij deze momenten perfect vastleggen en de emotie van het moment overbrengen.
  • Voorkom vervelende situaties door een emotioneel neutraalportfolio. Gebruik de mogelijkheid om prachtige, representatieve beelden te maken, zonder de gevoeligheden van echte uitvaarten aan te raken.
  • Beter Begrip en Empathie: Als gespecialiseerde afscheidsfotograaf heb je een dieper begrip van de situatie en kun je op een respectvolle manier de juiste momenten vastleggen. Dit onderscheidt je van gewone fotografen die vaak de emotionele impact onderschatten of niet weten waar ze moeten staan.
  • Voorkom Verstoring: begrijpt wat er nodig is om het afscheid respectvol en volledig in beeld te brengen. 

Wat Bieden Wij?

  1. Exclusieve Toegang tot Rituelen: Leg bijzondere en zeldzame rituelen vast die nabestaanden kiezen om het afscheid uniek en persoonlijk te maken.
  2. Professionele Ontwikkeling: Leer hoe je je beter kunt verplaatsen in de rol van een afscheidsfotograaf en hoe je situaties beter begrijpt om de meest betekenisvolle beelden te maken. Er zijn uitvaart gerelateerde ondernemers aanwezig die kennis en kunde met je delen. 
  3. Netwerk Mogelijkheden: Werk samen met andere afscheidsfotografen, deel ervaringen en bouw een sterk netwerk op.
  4. Praktische Tips en Tricks: Krijg waardevolle inzichten en praktische tips van ervaren afscheidsfotografen om je vaardigheden te verbeteren.
  5.  Maak exclusief werk door beperkt aantal deelnemers. 

 

     


    Over

    Boukje Canaan & Annette Schalbroeck


     

    Boukje: “Mijn missie is een emotioneel gezondere wereld creëren. Die missie is zo groot, dat kan ik nooit alleen, dus is lesgeven een logisch vervolg om mijn kennis verder te brengen. “

    Annette  “Nabestaanden een blijvende herinnering geven is mijn passie. Als er steeds meer goede afscheidsfoto’s gedeeld mogen worden dan gaat het taboe voor veel mensen er verder vanaf. Ik vind het belangrijk dat er fotografen bijkomen met de juiste kennis, en vaardigheden.”

    We dragen beiden het Keurmerk Afscheidsfotograaf en hebben behoorlijk wat kennis en ervaring opgedaan. Samen zorgen we graag voor nog meer kennis en kwaliteit om afscheidsfotografie bekend te maken.  

    Fotograferen bij de uitvaart is voor ons vanzelfsprekend. 

    We hebben prachtige locaties bereid gevonden om met ons samen te werken. 

    De rituelen die wij voor je bedacht hebben geven een ander beeld dan de traditionele kerkelijke uitvaarten. 


    Of je nu net start

    of al bezig bent als afscheidsfotograaf,

    deze workshops gaan je helpen

    jouw zichtbaarheid op en respectvolle manier te vergroten. 


    ERVARINGEN 

    Ik was blij verrast toen mijn bericht op LinkedIn met een van de gemaakte foto’s zoveel views en groot bereik kreeg door de vele reacties erop, waarbij ik dacht: had ik dat maar eerder gedaan.

    Ik wist vooraf dat ik het heel mooi zou vinden om een uitvaart vast te leggen, maar ik wilde in een setting vooral kunnen oefenen. Ik vond het eerst heel spannend en gaandeweg kreeg ik heel gebruikelijke tips om het verhaal goed vast te kunnen leggen en het kwartje is gevallen waarom ik het nou zo mooi zou vinden; de liefde en de troost werd heel duidelijk in beeld gezet.

    De nabespreking was voor mij heel ook waardevol. Verbazingwekkend hoe anderen op eenzelfde plek zulke andere foto’s maken. Het gaf me zelf vertrouwen.

    Cathelijne van Hoek

    Deelnemer Verhoog je Fotoskills 2023

    De reacties die ik krijg op mijn foto’s zijn enorm positief. Mensen zien bijvoorbeeld de foto’s van de uitvaartmotor en realiseren zich dat zulke mogelijkheden bestaan. Door deze beelden te delen, vergroot ik de bekendheid van verschillende opties voor een uitvaart en draag ik bij aan de persoonlijke invulling van deze belangrijke momenten.
    Deze workshop heeft me niet alleen technisch beter gemaakt, maar ook geholpen om mijn diensten beter te promoten en uit te leggen aan potentiële klanten. Ik raad elke fotograaf aan om deze unieke kans te grijpen samen met mij en mee te doen aan de workshop op het zeilschip Bounty. Het zal je carrière als afscheidsfotograaf een enorme boost geven en je de vaardigheden en het vertrouwen geven om onvergetelijke momenten vast te leggen.
    Zie ik je bij de asverstrooiing op 25 augustus? Ik weet dat ik mag vertrouwen op unieke beelden die aandacht vragen en verbinden met je potentiele klanten.
    Marion Verhaaf

    Deelnemer Workshop Uitvaart in scène 2023, Afscheidsfotograaf

    “Ik heb niet alleen gekeken naar hoe Boukje het deed, ik mocht ook zelf fotograferen. Ik kreeg alle ruimte om te oefenen. 

    Ik vond het heel leerzaam om te weten hoe je contact maakt met de familie. Ook leerde ik hoe je oogcontact met de overige genodigden maakt. Daar heb ik van geleerd hoe geruststellend dat werkt. Ik weet hoe je nooit in de weg hoeft te staan en op welke momenten je duidelijk kunt kiezen. 

    Ik durf net als Boukje de vrijheid te nemen om te bewegen en vragen te stellen. Daardoor kun je posities vooraan,  aan de kant van de overledene of bij de kist nemen, terwijl deze vol in het zicht staat. Ik heb goed opgelet welke momenten je kiest om foto’s te kunnen nemen. 

    Ik zet het heden allemaal in bij mijn bedrijf.”

    Marjo Dekker

    Deelnemer Opleiding 2015, Moments of Memory

    Mis deze unieke kans niet om je vaardigheden te verbeteren en je portfolio te verrijken met prachtige en betekenisvolle beelden.

    We kijken ernaar uit om je te verwelkomen aan boord van De Bounty!

    "Fantastische foto's die laten zien wat jij kan, maken het makkelijker."

    De prijzen hier genoemd zijn allen exclusief 21% BTW

    Heb je vragen of twijfels over de workshop, blijf er niet mee rondlopen.

    Check verderop Veel Gestelde Vragen

    Wil je feedback ontvangen over je gemaakte foto’s?

    Boek dan Photo Review 1 mentor hour

    Normaal €99,-, met onze Voucher ontvang 50% korting met de code BOUNTY

    Vul de voucher code BOUNTY in bij het boeken in de winkelwagen wanneer je de optie Photo Review ook toevoegt. 

    Je ontvangt na de workshop een datum en tijd wanneer je op zoom jouw foto’s kunt bespreken.

    Wat is je voordeel?

    Ontvangen van feedback en het bespreken van je werk kan een enorme impact hebben op je groei en ontwikkeling.

    1. Verbetering van Technische Vaardigheden: ontvang gedetailleerde feedback over technische aspecten

    2. Ontwikkeling van Creatieve Inzichten: krijg nieuwe perspectieven en ideeën om je creativiteit te stimuleren.

    3. Vergroting van Zelfvertrouwen: leer hoe je je sterke punten kunt benadrukken en verbeteren.

    4. Beter Begrip van Je Doelgroep: begrijp beter hoe je foto’s overkomen op anderen en hoe je emoties en verhalen effectiever kunt vastleggen.

    5. Portfolio Verbetering: ontvang advies over welke foto’s het beste in je portfolio passen en hoe je je werk kunt presenteren.

      • Persoonlijke Groei: ontwikkel je vermogen om objectief naar je eigen werk te kijken en open te staan voor verbetering.

      • Aanpassing aan Klantverwachtingen: verhoog de tevredenheid van je klanten door hoogwaardige en relevante foto’s te leveren.

      Til je vaardigheden en professionaliteit naar een hoger niveau. Schrijf je in voor een van onze workshops en boek je feedback met mooie korting – voucher is geldig tot 20 augustus

      Veel Gestelde Vragen

      Heb ik er als geschoold/ervaren afscheidsfotograaf wat aan?

      Uiteraard! Er valt altijd wat te leren. Bovendien kun je je portfolio materiaal op de meest zorgzvuldige manier aanvullen en je kunt echt maken wat jij wenst, zonder dat je straks toestemming hoeft te vragen en je roept bij geen mense pijnlijk eherinneringen op. Hoe fijn en waardevol is dat?

      Ga ik werkelijk uniek/exclusief werk maken?

      Ja, onze schipper Alex van Klaveren garandeert dat je uniek werk gaat maken, want dit wordt de allereerste workhop voor afscheidsfotografen op een monuentaal zeilschip. Op de overige locaties is het net zo, dat we unieke invullingen geven in het programma. Geen standaard uitvaarten. 

      Ik heb geen gast mag ik dan wel komen?

      Nee, meld je dan niet aan. Het is aan ieder van ons om die verantwoordelijkheid te dragen om figuranten aan te leveren. We gaan er vanuit dat jij vast iemand kunt vinden die jou en ons vak wil helpen en bovendien deze gave ervaring wenst om deze unieke rituelen op toffe locaties mee te maken. Een onverhoopte gebeurtenis kun je melden en samen zoeken we dan voor een oplossing. 

      Wat zijn de Annuleringsvoorwaarden?

      Zowel jij als wij kunnen onverhoopt met annulering te maken krijgen. Lees de voorwaarden hier door.